Sporten met Autisme

Kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis) kunnen moeilijk aansluiting vinden binnen bestaande verenigingen of sportscholen in de regio Hoeksche Waard. Sporten met Autisme is dus niet vanzelfsprekend en niet overal beschikbaar. Hierom hebben Tamara Visscher en Yorick van de Water de handen in een geslagen met een speciaal ontwikkeld maatwerktraject.


Traject Altijd Samen Sporten

Altijd samen sporten (ASS) is een traject voor kinderen van 6 t/m 13 jaar oud met het autisme spectrum stoornis (ASS). In dit traject gaan we aan de slag met boksen, sport &spel, zelfweerbaarheid en samenwerken. Met het doel om bewegen leuk te maken en het optimale uit het kind te halen. We streven ernaar om de kinderen zo goed mogelijk te begeleiden met de doelen die zij willen behalen. Ook spelen we in op de behoeftes van het kind.

Hoe gaat het in zijn werk? Het traject bestaat uit 10 lessen. Voorafgaande van het traject zal er een intake en onderzoek plaats vinden bij de kinderfysiotherapeut. Aan de hand daarvan worden er doelen opgesteld. Tijdens de lessen zal er aan de doelen worden gewerkt. Na 5 lessen vindt er een tussenevaluatie plaats om te kijken waar we staan en wat eventueel anders kan. Na 10 lessen een eindevaluatie.

Kortom een super leuk en leerzaam traject waar ieder kind op zijn eigen manier kan ontwikkelen en doelen kan behalen.

In samenwerking met
Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen, zijn er vragen of wilt u uw kind aanmelden voor het traject? Druk dan op de knop meer informatie en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Meer informatie
Tamara Visscher

Al een aantal jaar ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeut. Aandacht, empathie en kwaliteit zijn voor mij erg belangrijk en zal ik ook toepassen tijdens een behandeling. Ik streef ernaar om kinderen zo goed mogelijk te helpen en ze een veilig en vertrouwd gevoel te geven.

Yorick van de Water

Al vanaf jonge leeftijd ben ik bezig met sport en bewegen. In diverse sporten geef en heb ik les gegeven aan kinderen. Inmiddels ben ik alweer enige tijd werkzaam als coach bij bedrijven en projecten. Ik geloof in autonomie, verbinding en goede zorg in een veilige leeromgeving.

Meer informatie?

Wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

Vergeet niet uw naam in te vullen
Vergeet niet uw e-mailadres in te vullen
Mijn account Menu
Top