Power & Vinyasa Yoga

Inscrhijvingen geopend

Power en Vinyasa Yoga zijn allebei een vorm van yang Yoga waarbij de ademhaling centraal staat. Beide vormen zijn dynamisch en actief. Bij Power Yoga ligt de nadruk op kracht en dynamiek en bij Vinyasa Yoga zijn gratie en souplesse het uitgangspunt. Het enige dat je nodig hebt om deel te nemen aan deze lessen is een dosis nieuwsgierigheid en de wens om je prettiger te voelen.

Power Yoga

Power Yoga is een stijl waar kracht en dynamiek voorop staan. De les begint met een lichte warming-up, gevolgd door een serie krachtige staande, zittende of liggende houdingen. Je leert vanuit verschillende ademhalingstechnieken hoe je ademhaling bijdraagt aan je lichamelijke inspanning. Door de herhaling van deze krachtige houdingen en je bewuste ademhaling, kom je in een flow terecht.

Doordat Power Yoga vooral gericht is op lichamelijke uitdagingen, word je snel sterker van deze stijl. Door de mix van verschillende houdingen gebruik je continu verschillende spieren die je normaliter niet of op een andere manier gebruikt. Hierdoor worden je spieren elke keer opnieuw verrast door de verschillende houdingen. Dit maakt je sterker en flexibeler.

We eindigen de Power Yoga les altijd met een eindontspanning, ook wel savasana genoemd.

Vinyasa Yoga

Vinyasa yoga is de rustigere variant van Power Yoga. Met behulp van ademondersteuning voer je de verschillende houdingen direct achter elkaar uit, maar de focus ligt hier meer op gratie en souplesse dan op power. Er zijn altijd opties in houdingen, zodat je rustig kunt opbouwen. Souplesse en gratie gaan uiteindelijk hand in hand en leiden tot meditatie door beweging.

Net als bij Power Yoga beginnen we de les met een lichte warming-up en eindigen we de les met een eindontspanning.

Aanmelden gratis proefles Inschrijven
Rooster
  • Nieuwe Yoga Studio
  • Gratis proefles
  • Geen inschrijfkosten
  • Maandelijks opzegbaar
  • Gediplomeerd Yoga Instructeur

Interesse?

Meld je aan voor een gratis proefles

Wil je liever eerst een proefles volgen? Geen probleem, meld je aan voor een gratis proefles. Geeft u a.u.b. uw voorkeursdag aan in het opmerkingsveld.

Aanmelden gratis proefles
Mijn account Menu
Top